София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БСП погна 118-те млн. лева бонуси в администрацията

Левицата коментира и храненето на военните

5 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

"Няма пари за възрастни хора, а на българската администрация са изплатени 118 млн. лв." Това каза заместник-председателят на БСП Драгомир Стойнев по време на пресконференция в централата на партията.

Според него правосъдното ведомство е оценило на по 500 000 лева избягалите затворници от Централния софийски затвор, тъй като Министерство на правосъдието си е раздало около 1.1 милион лева бонуси. Агенцията по вписвания си подарила 1.2 милиона лева. Министерството на околната среда и водите (МОСВ) пък раздало над 2 милиона лева бонуси.

Червените са недоволни, че не само не си върши работата, но и администрацията се увеличава. Левицата визира бъдещата Агенция за безопасност по движението. 4.7 милиона лева си раздало и Министерство на финансите.

От БСП се противопоставят на политиката - колкото по-голям гаф направиш, толкова повече пари ще получиш от държавния бюджет.
Левицата обърна внимание и на факта, че българските военни са хранени, без да има обществена поръчка за това. Сагата с храната на военните е от 2015 година, обясниха на брифинга социалистите.

Има решение на ВАС , което дава становище на МО как да спази закона. Поръчката трябвало да продължи. Военното ведомство не се съобразило и продължава да храни незаконно военните, разкриват от БСП.

Попитан дали БСП ще сезира прокуратурата за казуса с храненето на военнослужещите, Зафиров обясни: „Проблемът е прекалено пресен. Ще преценим как ще процедираме по-нататък“, коментира той. По думите му винаги ,когато БСП е имали съмнения ,са сезирали прокуратурата.