София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП представи „Визия за България“ на перничани

Програмата на левицата променяла целия модел на управление

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

БСП започна с представянето на „Визия за България“ в област Перник. Народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев, председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков и председателят на ОбС на БСП – Перник Кирил Леонов представиха проекта на левицата пред жители на кв. Изток в Перник.

Визия за България” е основа, по която тепърва предстои голям дебат. Ние сме отворени за визионерски разговор за България с всички български граждани, защото преходът у нас продължава прекалено дълго. Този период стопи нацията до 7 млн. души, направи ни най-бедните и болни в Европа“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров. Той добави, че това е документ, върху който може да се стъпи за цялостна промяна на модела на управление на държавата. „Най-големият проблем в България в момента е демографията. Всъщност ние сме вече в демографска смърт. Затова БСП повдига темата не в предизборна кампания, а сега, когато можем да я обсъдим и да поискаме конкретни мерки”, категоричен бе народният представител.

По думите му твърде дълго време е оставяна ролята на държавата встрани. „Държавата може да бъде не само регулатор, но и инвеститор в редица сектори”, добави народният представител.

Нито една политическа сила до сега нямаше смелостта да предложи подобен визионерски документ. Ние трябва да впрегнем енергията на колкото се може повече българи, да го обсъдим с тях, за да доусъвършенстваме този работещ документ“. Това заяви председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков. Той добави, че „Визия за България“ предприема сериозни мерки за справяне с проблемите на страната. Петков каза още, че Визията показва как трябва да изглежда страната ни в дългосрочен план, за да я има България.

Вярвам, че ще успеем да предизвикаме интереса на хората и да променим управлението на страната, за да пребъде България“, завърши Валентин Петков.

Във „Визия за България“ се говори за преразглеждане на концесионерски договори, преизчисляване на пенсиите, спиране на приватизацията, обръщане на модела на управление към хората и всеки, който милее за България, трябва да го разбере“, каза председателят на ОбС на БСП – Перник Кирил Леонов. Той добави, че задачата, която си поставя левицата, е много смела, защото работи за пресичането на порочния модел на управление. „Трябва да сложим край на това, ако искаме да я има България, децата ни да са образовани и здрави и да живеем спокойно и достойно“, каза още той.

В края на срещата бяха връчени благодарствени грамоти и плакети на дългогодишни председатели на ОПО в кв. Изток.