София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП разкри нов "дрийм тийм" на ГЕРБ

Енергеийно дружество се управлява от близки на Добрев

7 годиниОбщество 7 Боряна Райчева


ГЕРБ има "дрийм тийм" в държавното дружество "Булгатрансгаз" ЕАД, разкриха на пресконференция от БСП. Социалистите раздадоха на медиите схема на назначенията в компанията и обясниха, че председателят на Управителния съвет и заместникът са назначения лично на Делян Добрев. Таня Захариева едновременно с поста председател на УС на "Булгартрансгаз" е и шеф на Общинския съвет в Хасково. Нейният заместник Владимир Митрушев пък преди време без зам. - кмет на Димитровград.
БСП разобличиха роднинско-кумска връзка в дружеството и по друга линия. Изпълнителният директор Георги Гегов е съпруг на депутатката от ГЕРБ Теодора Георгиева. Двамата заедно са кумове на друг депутат от управляващата коалиция - Александър Ненков и съпругата му Пламена Ненкова. Самата Пламена е служител в "Булгатрансгаз".
"Пламена Ненкова е служител в "Булгартрансгаз" и е подчинена на своя кум. Това е реален конфликт на интереси", обясни депутатът от БСП Иван Иванов. На схемата, която от левицата раздадоха, е изобразено още, че майката на Ненков – Юлия Ненкова, е председател на Комисията за защита на конкуренцията, а баща му Румен Ненков е конституционен съдия.