София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП се разграничи от Бенчо Бенчев

Настояват да напусне ОС на Бургас незабавно

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Във връзка с информацията за задържането на общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев, заявяваме, че той не е член на Българската социалистическа партия. Участвал е в листата за общински съветници през 2015г. като гражданска квота.

Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП се разграничава от него и настоява той да напусне Общинския съвет на гр.Бургас незабавно.

Припомняме, че Бенчев е бил с Димитър Желязков по време на задържането му в Истанбул.  Той бе задържан за кратко от турските власти, след което бе освободен. Името на Бенчев нашумя покрай скандално скъпия му „Ролс Ройс“.

В Бургас не е тайна, че Бенчев държи основния пакет от акциите в „Аркус – Сигурност“, където Митьо Очите официално работи като "консултант". Общоизвестно на града е също, че Желязков е забелязван на разговор с Бенчев.