София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП срещу Георги Гергов

Заради сделката с ГЕРБ за „Дупката“

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Сделката за Дупката във Варна, за която правителството е готово да плати близо 43 милиона лева, отново накара социалистите да се разграничат от дургая си Георги Гергов. Клубът „Лява автентичност“ заяви в позицията си, че за разбиването на БСП в Пловдив и областта трябва да се плаща и ГЕРБ си плаща. Общинският съветник Иван Петков сподели специално за Евроком каква е позицията на Изпълнителното бюро на БСП, с която и се разграничава от Гергов.

„Тази сделка е поредната, която предизвиква съмнение за скритата обвързаност на политиката с бизнеса, съществувала в годините на прехода. Искаме да сложим край на този модел. Това се случи веднага след като общинският съвет във Варна подкрепи идеята държавата да откупи „дупката” на центъра в морската столица, собственост на председателя на Областния съвет на БСП – Пловдив област. „За” сделката гласуваха варненските съветници от ГЕРБ и ДПС, а съпартийците на Гергов бяха „против”. Веднага след гласуването Изпълнителното бюро на БСП разпространи декларацията, с която обяви, че общинските съветници на БСП във Варна не са подкрепили решението общината да придобие за 43 млн. лв. терен, собственост на дружество на Гергов. „Категорично се разграничаваме от сделката, сключена между ГЕРБ и Георги Гергов. Всички общински съветници на ГЕРБ и техните сателити гласуваха „за“. Тази сделка е поредната, която предизвиква съмнение за скритата обвързаност на политиката с бизнеса, съществувала в годините на прехода. Искаме да сложим край на този модел.

От БСП-Пловдив са готови на крайни мерки. Включително да изключат Георги Гергов от социалистическата партия.