Гледай
на живо

БСП внася вот на недоверие срещу правителството

Дебатът ще остане за следващата седмица

БСП внася вот на недоверие срещу правителството БСП внася вот на недоверие срещу правителството. Мотивите са свързани със сивата икономика и контраб... thumbnail text

БСП внася вот на недоверие срещу правителството. Мотивите са свързани със сивата икономика и контрабандата у нас. Сред основните теми във вота е корупцията. Дебатът ще остане за следващата седмица. 

„Корупцията, или както ние я наричаме паралелната държава, няма цвят, няма партийна принадлежност”, коментира Таско Ерменков от БСП пред NOVA. „Искаме българите да живеят достойно, да заемат онова място в Европа, което заслужават. А за да се случи това, едни 10 милиарда, които отиват в паралелната държава, трябва да се влеят в икономиката“, заяви още той.

За пример Ерменков даде НДК и го определи като един емблематичен пример с всичките му елементи на корупция.
Той обяви още, че не трябва да забравяме, че инициатор на този вот е БСП.

„Това са хвърлени в пространството думички и говорене”, отговори Мануил Манев, депутат от ГЕРБ. „Конкретиката и конкретните факти трябва дълго да ги търсиш в мотивацията на БСП”. 

Освен това Манев определи като „общи приказки” твърдението на БСП, че има секретен доклад на ДАНС, показващ как не се събират милиони от митниците.

„Нека първо го видим този доклад”, заяви Манев и поиска да види „един материал, който е стигнал до прокуратурата”.
„Тези, които внасят вота, нямат право да говорят за корупция”, заяви депутатът Искрен Веселинов от „Обединените патриоти”. 

Той допълни, че по времето на мандатите на БСП Индексът на корупция достигна най-високата си стойност.
Освен вота, БСП ще започне инициатива за разсекретяване на доклада на ДАНС и прокуратурата за работата на акцизната информационна система, поръчан с постановление от лятото на 2016 година.