София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БСП: Всяко решение на правителството оттук нататък ще се превръща в криза

Доверието в кабинета е счупено, смята депутатът

5 годиниПолитика 13 Боряна Райчева

"Всяко решение на правителството оттук нататък ще се превръща в криза. Конструкцията вече е счупена. Въпросът е кога този, който твърдеше, че най- важната му задача е да запази конструкцията, ще го осъзнае. Счупено е доверието." Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Александър Симов пред БТВ. Той смята, че от лятото насам, всяко важно решение се превръща в обществена експлозия. "Опасявам се, че управляващите  нямат лукса да могат  да кажат, че тъмната, черна опозицията е организатор на всичко това", коментира Симов. Той каза, че има реален обществен процес, който събужда гражданско недоволство, а ако властта иска да обвини за всичко опозицията, това няма да реши проблема. Заплашена е  прословутата "стабилност".

За подадената от Валери Симеонов оставка Александър Симов коментира, че когато някой се оттегля по собствено решение, трябва да осъзнава защо се оттегля. Той нарече брифинга на вицепремиера апотеоз на цинизма.  Депутатът се възмути, че Симеонов е обявил майките на деца с увреждания за инструмент на опозицията. "Това решение на осъзнат човек ли ви се струва?", попита Симов.

"Колкото и да чуваме патетични уверения за добро управление, виждаме, че в ОП текат буреносни процеси. Мога да си представя как Сидеров и Симеонов ще съжителстват заедно на парламентарните банки!"- отбеляза Симов. Той каза, че първият въпрос, който изниква е- кой поема лидерството на ОП. "Всякакви уверения, че мнозинството е стабилно, че управлението знае какво прави звучат като красиво пожелание, изпразнено от реален смисъл", категоричен бе Симов. Той е убеден, че доверието към управлението пада. "Не вярвам, че нещо е в състояние да спре отлива на доверие", каза още той. "Дали ще се удължи животът на сегашния кабинет- това е като да се опитваш да вдъхнеш живот на мъртво тяло. Според мен политическите събития се движат със страшна сила. Има процеси, изтървани от контрол, и не вярвам властта, в този си вид, да изкара до европейските избори", каза Симов. Той уточни, че БСП подкрепя, но не стои зад протестите. Симов каза, че случващото се е естествен процес на недоволство.