София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

БСП заплашва с искане за оставката на Младен Маринов

Социалистите настояват за отстраняването на директора на РПУ Бяла Слатина

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

БСП призова да бъде освободен директорът на РПУ Бяла Слатина, в противен случай от партията заплашват, че ще поискат оставката на вътрешния министър Младен Маринов.

„Нека господин Маринов моментално да насрочи проверка на ОДМВР – Враца и да бъде освободен директорът на РПУ Бяла Слатина Красимир Йончев'', поиска на брифинг пред журналисти зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. Той обясни, че по времето на Йончев са  извършени всички побои и всички палежи в Бяла Слатина. „Върнат е на работа преди 6 месеца и атмосферата в общината продължава да бъде същата“, коментира още той и призова моментално да бъде възстановено спокойствието в село Галиче.

Добрев коментира и протестите от миналата седмица на група строители срещу опозицията.  „Протестираха срещу това, че ги наричаме корумпирани. Нищо не са разбрали. Недоволни сме от начина и системата, които управляват европейските средства. Недоволни сме от начина, по който се възлагат поръчките. Срещу самите строители нямаме нищо против“, обясни зам.-председателят на БСП.

,,В тази връзка очаквам ново решение на политическия живот в страната, а именно всички снегорини да се съберат в София да стачкуват срещу БСП. Само ще ги помоля преди да си тръгнат да пуснат по едно гребло и по някоя друга улица, защото в цяла София имаше само едно почистено от снега трасе и това беше столичната улица Граф Игнатиев, просто защото никой не върви по нея'', каза още Добрев.