София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

БСП започва работа по вота на недоверие

Нинова се обяви против допълнителната здравна застраховка

5 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

От БСП започват да работят по мотивите за вота на недоверие срещу правителството, който ще бъде на тема здравеопазване, това заяви лидерът на червената партия Корнелия Нинова днес пред журналисти. 
 
Тя обясни още, че за успеят съпартийците й да съберат нужните подписи за внасяне на вота в зала, трябва първо да представят убедителни аргументи за окаяното състояние, в което се намира в момента здравната ни система.
 
Нинова беше категорична, че по отношение на предложената реформа в сектора, БСП са против идеята за задължително допълнително плащане под формата на застраховка, която обаче няма да доведе до по-високо ниво на получаваната услуга.
 
По думите й досега доплащането се предоставяло под масата, а сега то ще се превърне в узаконено престъпление. Председателят на Столетницата заяви още, че в здравеопазването има достатъчно пари, които обаче се източват и крадат, без никой да осъществява контрол над тях и допълни, че  не са върнати онези милиард и половина, които „Дянков е прибрал от Здравната каса и е вкарал в бюджета.“