София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Бъчварова: Битовата престъпност в Смолян е най-ниската в страната

Министърът се срещна с ръководството на ОДМВР в града

7 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Служителите от ОДМВР – Смолян работят добре, с отношение по проблемите, с изключително добра организация. Това се вижда от резултатите, които в последните две години са доста впечатляващи - най-ниска регистрирана битова престъпност в областта, обобщи министър Румяна Бъчварова, след проведената работна среща с с ръководството на ОДМВР-Смолян и началниците на петте районни управления.

На нея участва и директорът на ГД „Национална полиция“ гл.комисар Христо Терзийски. Вътрешният министър припомни, че още в края на миналата година, с промените на ЗМВР, е предприето назначаване на сътрудници по охрана, които да изпълняват определени функции в обектите на МВР. По този начин полицейските служители ще могат да се включат ефективно в оперативната работа.

Разпределените нови автомобили, отпуснатите допълнителни средства за гориво и за ремонт, също са част от предприетите мерки за по - активното патрулиране в малките населени места. Главен комисар Христо Терзийски допълни, че на този етап за ОДМВР-Смолен е предвидена доставката на 6 полицейски автомобила от общо 278 и поясни, че до края на годината ще бъдат закупени още толкова коли.

Директорът сподели възможността, че при необходимост в бъдеще от европейски фонд “Спешни мерки“ биха могли да се отпуснат допълнителни средства на МВР с които да се закупят и автомобили с висока проходимост, каквито са необходими в област Смолян.