Гледай
на живо

Бъчварова: Йончева не е избрана за депутат, за да прави филми

Управляващите отговориха на БСП за оградата с Турция

Бъчварова: Йончева не е избрана за депутат, за да прави филми „Елена Йончева не е избрана за депутатка, за да прави филми“. Така бившата вътрешна мини... thumbnail text

„Елена Йончева не е избрана за депутатка, за да прави филми“. Така бившата вътрешна министърка, а сега началник на кабинета на премиера Борисов Румяна Бъчварова коментира атаките от страна на левицата по повод обявяването на оградата по границата с Турция за стратегически обект за нацоналната сигурност.

Решението беше взето от правителството в сряда, а ден по-късно лидерката на социалистите Корнелия Нинова заяви, че то цели да бъде ограничена информацията за строителството на оградата.

Според Нинова управляващите се стремят да спрат филма на Елена Йончева и по този начин продължават посегателствата си към свободата на словото. БСП поиска и оставките на вицепремиера Валери Симеонов и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Бъчварова отговори, че правителството отдавна е имало намерение да ограничи информацията за оградата и филмът на Йончева не е повод за това.

Началничката на кабинета на премиера каза още, че дори информацията за оградата да бъде класифицирана, депутатите ще имат достъп до нея, но няма да могат да я разпространяват.