София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бъчварова: Йончева не е избрана за депутат, за да прави филми

Управляващите отговориха на БСП за оградата с Турция

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Елена Йончева не е избрана за депутатка, за да прави филми“. Така бившата вътрешна министърка, а сега началник на кабинета на премиера Борисов Румяна Бъчварова коментира атаките от страна на левицата по повод обявяването на оградата по границата с Турция за стратегически обект за нацоналната сигурност.

Решението беше взето от правителството в сряда, а ден по-късно лидерката на социалистите Корнелия Нинова заяви, че то цели да бъде ограничена информацията за строителството на оградата.

Според Нинова управляващите се стремят да спрат филма на Елена Йончева и по този начин продължават посегателствата си към свободата на словото. БСП поиска и оставките на вицепремиера Валери Симеонов и на министъра на вътрешните работи Валентин Радев.

Бъчварова отговори, че правителството отдавна е имало намерение да ограничи информацията за оградата и филмът на Йончева не е повод за това.

Началничката на кабинета на премиера каза още, че дори информацията за оградата да бъде класифицирана, депутатите ще имат достъп до нея, но няма да могат да я разпространяват.