София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

България дарява 80 хил. евро на нуждаещите се в Близкия Изток

Вноските са доброволни и се осигуряват от планираните средства за помощ

8 годиниИкономика 1 Боряна Райчева

50 хиляди евро - това е сумата, която Правителството одобри за предоставяне на доброволна вноска на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци в Близкия изток. 30 000 евро ще бъдат отпуснати за пострадалите от земетресението в Еквадор по линия на УНИЦЕФ, информират още от Министерския съвет. Вноските са доброволни и се осигуряват от планираните средства за помощ за развитие и хуманитарна помощ от бюджета на Министерството на външните работи за съответната година. Предоставените средства са израз на солидарност към нуждаещите се хора и ще засилят стабилността в регион, намиращ се в непосредствена близост до границите на Европа, заявиха от министерството.
България проявява съпричастност към съдбата на пострадалото население като прави доброволна вноска по линия на УНИЦЕФ. България поддържа дългогодишно сътрудничество с УНИЦЕФ - организация с ключова роля в рамките на координацията на хуманитарните дейности на ООН в Еквадор, гласи официалното съобщение на Министерски съвет.