София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

България е метастазирала от корупция по високите етажи на властта

Босия получи подкрепа от Ренета Инджова и полковник Николай Марков

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Условията, които поставя Николай Колев-Босия са лични граждански искания. Неговата позиция е, че България е метастазирала от корупция по високите етажи на властта и тя не може да продължи да съществува в този вид, заяви полковник Николай Марков в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“. Босия получи подкрепата на бившия служебен премиер Ренета Инджова и на бившия служител на НСО подп. Николай Марков. Николай Колев поиска президентът да свика общонационална кръгла маса от неправителствени, териториални и други движения, които да поставят ясно и точно проблемите на България.

„Като че ли чак сега централната влас изтрезня и разбра какво се случва и какво се иска. До сега те действаха като под упойка или просто определени кръгове от лица не предаваха информацията правилно и такава каквато е. Г-жа Инджова успя да формулира нещата правилно и получихме уверение от г-жа Караянчева, че искането ще се случи, но така и не се случи това“, заяви Марков.

Полковник Марков добави, че властта не познава психологията на народа и са направили опит да изкарат Босия психично болен.

„В лицето на Босия се вижда целия български народ. Тук не става въпрос за политика, а става въпрос за корупция в цялата държава., която е променила същността на демократичната и правовата държава“, обяви Марков.

Той е на мнение, че трябва да има съдебни производства по високите етажи на властта за корупция.

„Системата у нас трябва да заработи с всичките си механизми. Докато главният прокурор не може да изпълнява служебните си задължения без разрешение от Министерски съвет, докато съдилищата не могат да съдят без разрешение от Министерски съвет, ние няма да сме нормална държава“, коментира Марков.

Полковник Марков заяви, че корпуционната система у нас е огромна и дори излиза от рамките на държавата ни.