Гледай
на живо

България е усвоила около €57 млн. от 160-те за границата

Министърът на вътрешните работи представи приоритетите си

България е усвоила около €57 млн. от 160-те за границата България е усвоила около 57 милиона евро от предоставените по-рано от Европейския съюз 160 милиона з... thumbnail text

България е усвоила около 57 милиона евро от предоставените по-рано от Европейския съюз 160 милиона за охрана на границата. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той представи управленската програма на правителството по отношение на сигурността.

Радев допълни, че е удължен срокът за усвояване на помощта от ЕС и в момента в процес на подготовка са дейности за още около 50 милиона евро.

Министърът посочи, че приоритетите на министерството са са повишаването на сигурността на страната, миграционната политика и борбата с тероризма.

Той отчете, че са назначени 778 нови полицейски служители, които минават курс за първоначална подготовка, както и 228 пожарникари.

Радев коментира, че във всички проблемни селища трябва да бъдат открити полицейски управления и даде за пример Асеновград, където в сътрудничество с местната власт предстои в скоро време да бъде създаден полицейски участък.