Гледай
на живо

„България Ер“: Бомбената заплаха в Щутгарт не е за наш самолет

Извършва се проверка на сигнала

„България Ер“: Бомбената заплаха в Щутгарт не е за наш самолет Двама мъже са били задържани от полицията в германския град Щутгарт по подозрение в подготовка на те... thumbnail text

Двама мъже са били задържани от полицията в германския град Щутгарт по подозрение в подготовка на терористичен акт на борда на самолет на българската авиокомпания „България Еър“, информираха немски медии.
От своя страна от самолетната компания отрекоха подобно твърдение.
Сигналът за бомба в самолет, затворил летището в Щутгарт не е свързан с „България Ер", ние нямаме полети от и за този град, съобщиха от авиокомпанията.
Междувременно БНТ информира, че самолетът, на чийто борд се е случил инцидентът, не е на „България Eр“, а на „Българиан Ер Чартър“. Компанията се занимава с чартърни полети от 2000 година и е със седалище в София. Самолетът пътува към България, потвърдиха за БНТ от летище Варна.
За бомбена заплаха на наш самолет в Шутгарт информира немското издание Bild. По информация на списанието спецчасти извършват претърсване с обучени кучета.
Мерките са предприети след получен сигнал за поставено взривно устройство. На борда на самолета е имало 180 пътници. Трябвало е да излетят за Варна.
По неофициална информация заплахата е провокирана от спор между пътници, в който единият обвинява друг, че планира да взриви самолета. Екипажът е реагирал веднага на думите.
Дали скандалджиите ще могат да продължат полета си към Варна, зависи изцяло от разследването, което е започнала полицията, коментира говорителят на местната полиция Щефан Зайсер. Очаква се полетът да успее да отлети за България в следобедните часове.