София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

България гостува на Швеция в трети мач от световните квалификации

Нямаме победа срещу скандинавците от половин век насам

8 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Българският национален отбор по футбол излиза срещу състава на Швеция в трети мач от квалификациите за Световното първенство по футбол в Русия. След първите два мача българите са на четвърта позиция в група А с 3 точки след победа с 4-3 срещу Люксембург и загуба с 1-4 от Франция.

Шведите разделят първата позиция в групата заедно с Франция и Холандия с по 4 точки.

България няма победа срещу Швеция от близо половин век – последния път, когато побеждаваме този съперник, е през 1967 година. Последният гол, който българският национален отбор е вкарал на скандинавците, е на Христо Стоичков от дузпа в квалификациите за Световното първенство в САЩ през 1994.

Общата статистика е стряскаща – 10 победи за Швеция, 2 равенства и 2 победи за България и голова разлика 8:26 в полза на съперника.

В другите мачове от групата Холандия посреща Франция в Амстердам, а Беларус е домакин на Люксембург в Борисов. Всички мачове са от 21.45 ч.