София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

България излиза срещу Франция със спомена за „Парк де пренс“`93

Националите играят втория си мач от квалификациите за Световното

8 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Българският национален отбор по футбол излиза срещу Франция във втори мач от квалификационната група за Световното първенство в Русия. Мачът е от 21:45 часа на „Парк де пренс“ в Париж, където преди 23 години България победи Франция и се класира за Световното в САЩ. Срещата е дебют на новия национален селекционер Петър Хубчев.

Хубчев заложи на познати имена в състава и в общи линии не направи големи промени в сравнение с избора на предишния селекционер Ивайло Петев. Той заяви, че няма големи очаквания ог гостуванията на Франция и на Швеция, което е три дни по-късно.

В първия мач от квалификациите България победи като домакин Люксембург с 4-3 с гол в добавеното време, а Франция завърши наравно 0-0 като гост на Беларус. В другия мач от групата Швеция и Холандия завършиха 1-1.

Българските национали видяха добро предзнаменование в това, че автобусът, предоставен им от френската федерация, се кара от същия човек, който е возил българския отбор преди 23 години. 55-годишният сега португалец Едуардо си спомня за знаменитата българска победа и че тогава искрено се е зарадвал, понеже между страната му и Франция има старо футболно съперничество.