София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

България следи разследването в Хърватия срещу феновете на Левски

Запалянковците вече са се прибрали у нас

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Външният министър Екатерина Захариева коментира инцидентите с фенове на Левски в Хърватия преди мача с Хайдук Сплит в четвъртък.

След постъпването на сигнала, консулът и посланикът тръгнали към мястото. През цялото време са били със задържаните фенове на Левски.

Оказали съдействие за хотел, за издаване на паспорти на хората в изгорялата кола, обясни Захариева.

Тя съобщи, че има задържани хърватски фенове. В момента тече разследване по случая с палежа. Захариева обясни, че това престъпление е сериозно и според хърватските закони.

Външно министерство е получило уверение, че разследването ще се извърши във възможно най-кратки срокове. Българският посланик в Хърватия е ангажиран да следи развоя на разследването. Той е поискал опровержение от хърватските медии, които необективно са отразили случая. Един от вестниците вече е направил такова.

Феновете вече се намират в България. Захариева уточни, че няма данни, че полицията е съдействала за палежа на колата.

Тя отправи призив към футболните запалянковци, да изразяват подкрепата си към отборите на трибуните. Границата беше премината и от двете страни. Не са приятни такива инциденти. Българската държава се намеси адекватно”, поясни Захариева.