Гледай
на живо

България в черно: Майките отново на протест

Настояват за реални реформи в социалното законодателство

България в черно: Майките отново на протест След много протести, палаткови лагери и празни обещания тази вечер, от 17,30 ч., майките на деца с у... thumbnail text

След много протести, палаткови лагери и празни обещания тази вечер, от 17,30 ч., майките на деца с увреждания отново излизат на протест в цялата страна. Демонстрации са под мотото „Системата ни убива, системата е блокирала" и са планирани пред парламента в София, както и в още 13 града на страната.

„Днес България ще почернее,за да не сложим ние черни забрадки, заради децата си!“, заявяват гневните майки и са категорични, че протестите ще продължат, а палатковите лагери ще останат.

Те настояват за действителни промени в социалната система, а не за реформи „на парче“. Вчера стана ясно, че последният вариант на проектозакона за хората с увреждания ще бъде оттеглен за преработване.

Протестиращите майки на деца с увреждания и омбудсманът Мая Манолова отправиха критики към него, тъй като според тях новият вариант на закона е осакатен и от него са извадени ключови за реформата текстове.