София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

България в група 3 на Лига на нациите

Нашите играят със Словения, Норвегия и Кипър

6 годиниСпортни 5 Боряна Райчева

Българските национали попаднаха в група 3 на новия футболен турнир под егидата на УЕФА. Наши съперници са съставите Словения, Норвегия и Кипър. Срещите ще се проведат през септември, октомври и ноември тази година. Победителят от всяка група ще се класира за дивизия "В" на турнира, докато последният ще изпада в последната дивизия - "D".
Турнирът ще даде право на един от победителите в групите на дивизия "С" да намери място на Евро 2020, ако той не е сторил това през квалификациите на първенството на Стария континент, които ще се проведат през 2019 г.

В Лига А са 12-те най-силни отбори в Европа. В Група 1 попаднаха тимовете на Германия, Франция и Холандия. Глурпа 4 също е много интересна - Испания, Англия и Хърватия. Възможно е и шестте отбора да се класират за Евро 2020 през евроквалификациите, но те няма да го знаят преди да са изиграли срещите помежду си от групите в новия турнир.

Турнирът Лига на нациите бе създаден от УЕФА с цел да замести приятелските мачове между националните отбори, които се ползват с все по-малък интерес от страна на феновете.