София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Българин е убит от полицията в Джакарта

Оказал съпротива при опит за арест

6 годиниКрими 8 Боряна Райчева

Полицията в индонезийската столица Джакарта застреля българин, които се опитал да нападне полицаите по време на ареста си в град Тангеранг в провинция Бантен, съобщава индонезийското издание "Джакарта пост". Мъжът с българска националност е бил заподозрян за източване на банкомати.

Полицаите проучвали случаи на скимиране на банкови карти и така стигнали до заподозрения, който пребивавал в Тангеранг. По време на ареста българинът се опитал да нападне полицаите с ножче, прикрепено към катарамата на колана му и бил прострелян смъртоносно, разказа говорителят на полицията в Джакарта Арго Юмоно. „Заподозреният извади затъкнатият в пазвата си нож и се опита да нападне нашите служители+“, обясни Юмоно.

В дома на заподозрения са били намерени 940 скимирани карти, три лаптопа, девет камери за "шпиониране" на пин кодовете, скимиращи устройства и устройство за кодиране на данни.

Инцидентът се случва две седмици след като други двама българи бяха арестувани с чилийски гражданин и един тайванец във връзка с поредица случаи на източване на банкомати.