Гледай
на живо

Българин и украинска депутатка загинаха в катастрофа

Инцидентът е станал 5-и август в Хърватия

Българин и украинска депутатка загинаха в катастрофа 38-годишен български гражданин и украинската депутатка Ирина Бережная са загинали в катастрофа в Хър... thumbnail text

38-годишен български гражданин и украинската депутатка Ирина Бережная са загинали в катастрофа в Хърватия на 5-и август.

Инцидентът е станал в Хърватия между градовете Масленица и Поседария в 01.30 часа през нощта. Катастрофиралият автомобил „Мерцедес“ с българска регистрация, е бил управляван от българския гражданин. В колата е пътувала и 8-годишната дъщеря на Бережная, която е получила травми и е транспортирана в болницата в Задар.

Според полицията колата се е движела в посока Поседария, но по неизвестни причини се е врзяла в стълб и в мантинела, намиращи се в насрещното платно.

36-годишната Бережная бе известна с радикалните си позиции по отношение на войната в Източна Украйна. От октомври 2007 г. тя бе член на Партията на регионите и заемаше проруски позиции.

Ирина Бережная бе обявена за най-красивата жена в парламента в Киев. Тя бе народен представител в шестото и седмото Народно събрание.