София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Българин нападна хора в заведение във Франкфурт

Наръгал е с нож двама души

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Българин наръга с нож двама души в заведение във Франкфурт, съобщи "24 часа", позовавайки се на немското издание "Билд". 48-годишният нашенец вилнял в заведение за бързо хранене на гарата в града. Единствено „Билд“ съобщава националността на нападателя.

Той е нахлул в заведението в 7,25 сутринта, извадил нож и намушкал двама, чакащи на опашка. Двамата ранени мъже са на 75 и на 30 години. По-сериозно е пострадал по-възрастният от тях.

Клиенти  на заведението започнали да хвърлят столове по българина, като при суматохата е пострадал и още един мъж - на 31 години. Ранените са настанени в болница.

Нападателят е арестуван от полицията, но не му е издадена заповед за постоянен арест. Причината за атаката се изяснява. Според полицията 48-годишният мъж и пострадалите не са се познавали. Не е потвърдено, обаче, предположението, че българинът, атакувал хората, страда от психично разстройство.