Гледай
на живо

Българското европредседателство: Брекзит и бежанската криза

Коментари в европейските медии

Българското европредседателство: Брекзит и бежанската криза Европейските медии коментират началото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.... thumbnail text

Европейските медии коментират началото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Ирландското издание „Айриш таймс“ пише, че със 100 000 българи, живеещи и работещи във Великобритания, България е заинтересована Брекзит да приключи успешно.

Според изданието България е в състояние да проведе отговорно председателство, а едно добро представяне ще подобри имиджа ѝ и ще я приближи до Шенгенската зона.

„Дойче веле“ коментира, че основните проблеми, с които има да се справя българското европредседателство, са Брекзит, бюджетът на ЕС след 2020 година и обща позиция по бежанския въпрос.

Според унгарското издание „Карпатхир“ Европа има известни притеснения заради участието на националистите във властта. Информационната агенция цитира вицепремиера Валери Симеонов, който нарекъл циганите „невъзпитани маймуни“ и припомня, че министърът на околната среда и водите Нено Димов поставя под съмнение климатичните промени и необходимостта от борба с тях.