София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бунт в пловдивската БСП, искат среща с Нинова

Областната организация изпрати отворено писмо в подкрепа на Гергов

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Областната организация на БСП в Пловдив, чийто председател е Георги Гергов, на късно заседание във вторник вечерта не успя да приеме декларация в негова подкрепа. Вместо това членовете на БСП в Пловдив са написали отворено писмо до членовете на Националния съвет на партията, в което изразяза подкрепата си за своя председател и искат среща с лидерката Корнелия Нинова.

Гергов беше принуден да подаде оставка от Изпълнителното бюро на БСП заради организираната от него среща между главния прокурор Сотир Цацаров и собственика на „Овъргаз“ Сашо Дончев. След оставката Гергов упрекна председателката Нинова, че е забравила, че с негова помощ оглави партията и обвини Румен Овчаров, че е организирал неговото отстраняване от партията.

От своя страна Корнелия Нинова определи оставката на Гергов като освобождаване от зависимости и изрази увереност, че тази оставка няма да разцепи партията.