София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Бургас отговаря на гей-парада в София

Събитието е контрапункт на демонстрацията на сексуалността

7 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Бургас отговаря на гей парада в София. Над 300 жители на града ще се включат в парад в подкрепа на традиционното семейство, информира „Флагман“.
Шествието е предвидено за утре, 10 юни. То ще започне от площад "Тройката" в 18.00 часа, ще продължи по ул. "Александровска"до сградата на Общината, където с позитивно послание гражданите ще изразят своята позиция.
С танци на семейства от мъж, жена, заедно с децата си, участниците ще изразятсвоята позиция срещу узаконяването на еднополовите бракове, осиновяването на деца от гей двойки и пропагандата на хомосексуализма в училищата.
За поредна година се очаква акцент в парада да бъдат двойките облечени в сватбените си костюми и булчински рокли. Предвижда се за финал на събитието в небето да бъдат пуснати стотици балони, с надпис „В подкрепа на традиционното семейство“.
Парадът се организира от представители на протестантските църкви в града.
Събитието не е насочено срещу хомосексуалистите, а е контрапункт на все по-агресивно налагащата се демонстрация на сексуалността, която води до твърде ранно сексуализиране на подрастващите и подкопава устоите на брака.