София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Цацаров погна депутати на ГЕРБ и БСП

Става дума за депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев и Манол Генов от БСП

7 годиниПравосъдие 8 Боряна Райчева

Главният прокурор Сотир Цацаров е поискал свалянето на имунитета на двама депутати, пресцентъра на Прокуратурата. Става дума за депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев и Манол Генов от БСП.
Димитър Гамишев е обвинен в причинена смърт на пътя, като случаят е от 2014 година, когато депутатът блъска пресичащ мъж в благоевградското село Копривлен. Гамишев не се съобразява с ограничението на пътя от 50км/ч и с 68км/ч помита човека.
В момента делото е на първа инстанция в окръжния съд в Благоевград, но е спряно, след като Гамишев е избран за депутат. Искането за сваляне на имунитета е направено, за да може да продължи съдебният процес. 
Обвиненията към Генов са свързани с купуване на гласове, като по информация на държавния обвинител има достатъчно доказателства за това, че през март тази година заедно с още един човек Генов е давал по 25 лева в Асеновград, за да гласуват за него.
Срещу депутата от БСП има още едно разследване - отново през март той е подбудил главния архитект на Асеновград да допусне строеж без всички нужни документи. Имотът е част от защитена зона - паметник на културата "Метошка махала" в града. Разследването е на специализираното звено "Антикорупция".