София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦАЦАРОВ: СЪВМЕСТНО РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА СМЪРТТА НА ЗАЙЕД Е НЕВЪЗМОЖНО

"НЯМА ОФИЦИАЛНО ИСКАНЕ ЗА ЕКСТРАДАЦИЯ НА БЛИЗНАКОВ“

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Съвместно разследване на българските и палестинските власти за смъртта на Омар Зайед в посолството на Палестина в София е невъзможно. Това коментира главният прокурор Сотир Цацаров по повод пристигналата в България разследваща комисия от Палестина.

Цацаров заяви, че в момента се разпитват свидетели и се чака заключение на съдебно-медицинска експертиза. Тя ще бъде изготвена до два дни. Дипломатическият представител на Палестина у нас е искал да присъства по време на аутопсията. По думите на главния прокурор тази процедура не отговаря на българските процесуални закони и присъствието му е невъзможно.

Цацаров заяви още, че няма официално искане за екстрадиция на Георги Близнаков, единият от биячите на Околовръстното шосе в София. Причината - съмнения, че е участвал в извършване на убийства в Донбас. По негови думи наказателният процес върви с максимално бързи темпове и всеки трябва да получи заслуженото си, независимо дали е бил в Украйна или не.