София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цачева се среща с представители на работещите в затворите

Искат повишаване на заплатите

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Mинистърът на правосъдието Цецка Цачева ще се срещне днес с  председателите на Синдиката на служителите в затворите в България и на Синдикат "Охрана". На работното заседание са поканени и административните ръководители на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и на Главна дирекция "Охрана". 

Разговорите идват в отговор на настояването на синдикатите за обсъждане на бюджета за следващата година. Те искат 20-процентно увеличение на заплатите от 1 януари, изравняване на сумите за специфични служебни дейности с тези на МВР, изготвяне на нормативен документ със стандарти за определяне на числения състав на служителите, необходим за изпълнение на видовете дейности по охрана.

В писмото си до министър Цачева споделят, че ако нарастващото недоволство в сектора не срещне внимание от управляващите, ще има протести.