София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цецка Цачева се отказа да подава оставка

Остава на поста председател на Народното събрание

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Няма да подавам оставка, групата на партията стои зад мен. Това каза пред журналисти председателят на Народното събрание Цецка Цачева, съобщи „Фокус“.

„Извънредното заседание днес е с гласуван дневен ред, в който няма как да настъпи промяна. Утре заседанието ще започне в 14.00 часа след обяд с една единствена точка- гласуване на оставката на министър-председателя Бойко Борисов и неговия кабинет“, посочи тя.

Цачева обясни, че в четвъртък заседанието ще започне с първо четене на бюджетите на Здравната каса и на НОИ, както и Закона за държавния бюджет. В петък ще има дебати, защото вероятно няма да стигне времето и за трите бюджетни закона.

„Това ще предложа в рамките на процедурните правила на правилника днес до 15.00 часа, но е съгласувано с представителите на всички парламентарни групи. Отзоваха се зам.-председателите и ръководствата на парламентарните групи още вчера в 16.00 часа“, уточни председателят на Народното събрание.