София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цените на мобилните услуги между България и Македония намаляват

Подписва се договор за по-ниски цени

6 годиниОбщество 19 Боряна Райчева

Цената на роуминга между България и Македония намалява. След подписването на Меморандум за разбирателство между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България и Министерството на информационното общество и администрацията на Македония за намаляване на международните тарифи за роуминг и телекомуникационни услуги, това със сигурност ще се осъществи.

Министър Ивайло Московски и неговият македонски колега Дамян Манчевски подписаха споразумението в присъствието на министър-председателите на двете държави Бойко Борисов и Зоран Заев. Очаква се държавите да се стремят да насърчават мобилните оператори за постигането на споразумения помежду си, които да доведат до намаляване на международните тарифи на роуминг услугите.

В момента мобилните разговори между България и Македония са едни от най-скъпите в Европа. Те са между 2.99 лв. и 6.99 лв. на минута и около 25 лв. на мегабайт. С подписването на тази документ ще се декларира и готовността на държавите за сътрудничество в различни сфери.