София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

От 17 декември пътуваме и с електронна винетка

Цената на винетките остава непроменена

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Цените на винетките няма да се променят, те си остават същите както са досега, за тежкотоварните автомобили ще са валидни до 15-ти август, обясни директорът на Национално ТОЛ управление към АПИ Антон Антонов. На 16 август ще преминат на ТОЛ такса, допълни той.

От 17 декември ще има възможност да се конвертира винетката от хартиена в електронна. Това ще става с посещение на сайт, въвеждане на регистрационния номер на колата и валидността.

"Влизат в сайта написват си регистрационния номер на колата, валидността, след това е наш ангажимент ние да прехвърлим тези данни в ТОЛ системата. Сайтът е bgtol.bg. От 17 декември този сайт ще работи." каза още той.

Ако автомобилния водач не е прехвърлил винетката си, не трябва да отлепя хартиената винетка, която в момента има, тъй като тя може да е валидна и след 31 януари, уточни Антонов. Конвертирането през сайта е препоръчително и така ще улесни системата да не бъде хващан като нарушител, коментира той.