София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Челси Клинтън се застъпи за сина на Тръмп в Туитър

Тя го защити, след като телевизионно шоу му се подигра

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Дъщерята на бившия президент на САЩ Бил Клинтън Челси се застъпи за Барън Тръмп, малкият син на американския лидер, след като беше нападнат в социалните мрежи.

По-рано десетгодишният син на Тръмп стана обект на подигравки, след встъпването в длъжност на баща си.

Сценаристката на американското шоу „Събота вечер на живо“ по телевизия Ен Би Си се „пошегува“, че Барън ще бъде първият ученик в страната, обучаващ се вкъщи.

Голяма част от потребителите разкритикуваха Рич за тези думи, а някои призоваха телевизионния канал да уволни сценаристката, но имало и такива, които се присъединили към „насмешката“.

Барън Тръмп заслужава, като всички останали деца, просто да бъде дете. Защитата на всяко дете означава противопоставяне срещу политиката на президента на САЩ, която вреди на децата“, написа Клинтън в Туитър.

Голяма част от потребителите се съгласили с „бившата първа дъщеря“, имало и такива, които я упрекнали в лицемерие, за стремежът й пренесе разговорът в политическите среди и към самият Доналд Тръмп.

Някои изразиха съчувствие и към самата Челси, която също е чувала неприятни коментари по време на живота си в Белия дом.

Челси Клинтън често ставаше обект на насмешка за медиите, докато семейството й беше в Белия дом, в продължение на осем години.

Освен това, тя често е ставала обект на нападки от страна на шоуто „Събота вечер на живо“, което се подиграваше на външността, и припомняне на публикацията, свързана със секс-скандала около Бил Клинтън, напомня „New York Post“.