София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Четин Казак: Ахмед Доган никога не се е оттеглял от активната политика

Когато ДПС участваше в управлението, се случваха хубави неща

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

ДПС се подготвя за изборите още след като се е разбрало за предстоящата изборна кампания. От партията са стартирали цикъл от областни съвети, събирали са се и са обобщавали номинациите на депутати, като до седмица – две номинациите ще бъдат оповестени и публично, и ще бъде даден старт на кампанията. 
 
Това каза в предаването "Делници" на телевизия "Евроком" бившият депутат от Движението Четин Казак.
 
„Винаги е имало съюзи срещу нас. За съжаление в историята ни като политическа сила почти не се е случвало да няма някой срещу нас. Срещу нас са се опълчвали бивши членове на партията ни, който са напускали партията и са си основавали свои. През всички тези години обаче нито един опит не се е увенчавал с успех“, коментира Казак.
 
На въпроса дали се очаква отново Ахмед Доган да влезе в парламента, Четин Казах отговори: „Ахмед Доган заяви, че се оттегля от активната политика, но никога не се е оттеглял напълно като присъствие в парламентарния живот. Всички са закопнели за него и дали той ще се върне, е изцяло негово решение.“
 
Той коментира, че в ДПС се е случвало да има и несполучливи попадения, и че много пъти партията е гласувала доверие на определени лица, които не са го оправдавали. Но според него нито една политическа партия не е застрахована срещу нещо такова.
 
На въпрос къде се вижда ДПС на предстоящите избори, Казак отговори: „Участието на ДПС е от съществено значение. Ние сме се доказвали като политическа партия и смея да твърдя, че когато ДПС участва в управлението, на България ѝ се случваха хубави неща. Когато ДПС е в опозиция – нещата не вървят добре.“
 
 „БСП отдавна имаше нужда от рестарт, защото партията преживя сериозен спад на доверието от избирателите. Дано партията възстанови своето място“, каза още политикът.
 
Според него предизборната кампания вече е започнала, но доста от нещата, които партиите обещават звучат като табу. Той припомни и думите на Петър Стоянов, че е време да затворим фабриката за илюзии.
 
Казак каза още, че не иска да бъде на мястото на онези политици, който не могат да изпълнят обещанията си след края на изборите.