София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Четирима наркодилъри са задържани при спецакция в Кюстендил

Единият блъснал полицейска кола, докато изхвърлял дрогата

6 годиниКрими 20 Боряна Райчева

Четирима участници в организирана престъпна група за наркоразпространение са задържани при спецакция на ГДБОП и колегите им от ТС БОП-Кюстендил, проведена на 25 ноември. Групата е действала на територията на Кюстендил и София. След извършени обиски у четиримата са открити общо около 200 г марихуана и 90 г кокаин, разфасовани на дози за черния пазар. В рамките на извършените претърсвания са иззети везни, тефтер със записки за продажбите, DVR, мобилни телефони и други доказателства за престъпната им дейност.

Единият от участниците бил засечен от служителите на МВР на улица в Кюстендил, докато управлявал мерцедеса си.  С цел да изхвърли намиращата се у него дрога, той ударил една от полицейските коли, блъснал и нанесъл щети и на паркиран частен автомобил, изхвърлил разфасовките през прозореца на колата и тогава се предал.

Според събраните до момента данни групата е действала от декември 2016 г., като е разпространявала в региона предимно кокаин и марихуана.

Специализираната прокуратура ще внесе искане в Специализирания наказателен съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Васил Гагарски, Кристиян Недялков и Кристиян Михалков, с повдигнати обвинения за ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества на територията на градовете София и Кюстендил. На четвъртия участник в групата е наложена "парична гаранция".