София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Четирима от Радомир и Перник обвинени за дрога

Дилърите в ареста за 72 часа

6 годиниКрими 18 Боряна Райчева

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Радомир и Перник. Те бяха задържани на 8 декември 2017 г.при специализирана операция на ГДБОП, ОДМВР-Перник и Специализираната прокуратура на територията и на двата града.
Събраните до момента доказателства сочат, че групата е разпространявала организирано различни видове наркотици от април 2017 г. При извършените претърсвания на 8 адреса е установено, че два от тях (намиращи се в Радомир) са били използвани като депа за държане и разфасоване на дрога. В едното от тях са намерени и иззети около 60 дози кокаин, над 140 дози
амфетамини, над 100 – марихуана и 120 хапчета, чийто състав установява назначена експертиза. Иззети са и немалки количества неразфасовани марихуана и амфетамини, електронни везни и други доказателства за престъпната дейност на групата.
Като второ депо участниците са използвали помещение в клуб за електронни игри, чиито посетители са предимно тийнейджъри. Там са открити над 200 г. марихуана, както и амфетамини. По време на полицейската операция един от членовете на групата опитва да избяга, след като избива странична врата на клуба, но след кратко преследване е задържан.

В дома на ръководителя на групата в Перник са намерени 15 000 лева, както и записки, в които са описани продажбите и получените пари от продажбата на наркотици. С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на четиримата обвинени е наложено задържане до 72 часа. На 10 декември 2017 г. В Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за „Задържане под стража“ за всеки от тях.