София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Четвъртък ще ни изненада със слънце

Максимални температури до 26 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса, в котловините по-ниски - от 3 до 6. Сутринта на места в низините и около реките ще има мъгли и ниски облаци. Те бързо ще се разсеят и през деня ще бъде слънчево. Временни заоблачавания с висока облачност ще има над Северна България. Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса.

Над планините времето ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб до умерен, по високите части следобед до засилен от запад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 6 градуса, а на 1500 м около 13 градуса.

В петък ще остане топло за сезона. След слънчево начало на деня, около обед от запад ще започне заоблачаване. Привечер ще завали над севериозападните райони, а в нощта срещу събота валежите ще обхванат по-голямата част от страната. В събота ще бъде облачно и дъждовно. Значителни количества над 20 литра на кв. м. се очакват около планините и на места в централните и източните райони. Ще застудее. В неделя западният вятър ще подгони облаците на изток. В понеделник отново ще се заоблачава.

На този ден най-студено е било в София минус 1.8 през 1914 г, а най-топло в Плeвен 33.5 през 1993 г.