София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Четвъртък ще започне със слънце

Максималните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса

7 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

Четвъртък ще започне със слънце. Около и след пладне ще има по-съществени заоблачавания и на места главно около планините, както и в североизточните райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса, в Южна България до 36, 38.

В следобедните часове ще има по-съществени заоблачавания. Най-добри условия за превалявания и прегърмявания ще има в североизточните райони и около планините. Не са изклучени и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.

Над планините предиобед ще бъде слънчево. След пладне ще се развива купеста облачност. Главно над Стара планина и над Родопите ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 14 градуса, а на 1500 м около 21 градуса.

По Черноморието през по-голямата част на деня ще бъде слънчево. Привечер по северното крайбрежие ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб. Дневните температури ще достигат 28, 32 градуса. Температурата на морската вода е 23, 25 градуса. Вълнението ще бъде слабо.

В петък над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Повече облаци ще има преди обед над източните, а следобед над планинските райони, където не е изключен кратък дъжд.

В събота над Западна България ще се заоблачи и около планините ще превалява и прегърмява. Над Централна и Източна ще бъде предимно слънчево.

В неделя превалявания ще има над южните и източните райони. Ще настъпи понижение на температурите.

В понеделник ще бъде хладно за сезона, с по-съществени валежи над Източна България.

На този ден най-студено е било в София плюс 9.0 през 1993 г, а най-топло в Пловдив 36.9 през 1922 г.