София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Цигари без бандерол за близо 2 млн. лева са изчезнали от полицейски склад

Трима полицаи са обвинени в кражба

7 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Изчезнали са кутии с цигари без бандерол на стойност около 2 млн. лева. Трима униформени са задържани за изчезването на 367 218 кутии с цигари от база на МВР в с. Згалево, Плевенско. Това заявиха от пресцентъра на държавното обвинение. 
 
През 2009 са открити над 620 000 кутии с цигари, чиито собственик е неизвестен. Те са били преместени в склада като веществено доказателство. На 28 март миналата година при проверка на обекта не са установени нарушения. Вратата е била заключена с катинар и верига. На мястото е имало поставен печат от служител на ОДМВР- Плевен. Вероятно голяма част от кашоните са били празни. 
 
По-късно при по-подробен оглед се оказва, че от помещението липсват 367 218 кутии с цигари без бандерол, а сумата дори надвишава 2 млн. лева. Предполага се, че кражбата е извършена още през 2014 от служители на МВР.
 
Започнало е разследване по случая от прокурори на "Антикорупция" и следователи, които разпитват обвиняемите и претърсват домовете им.