София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ЦИПРАС: НЯМА ДА ИМА НАМАЛЯВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ

БОРБАТА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА СРЕД ОСНОВНИТЕ ПРИОРИТЕТИ НА ГЪРЦИЯ

9 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Няма да има намаляване на заплатите и пенсиите. Няма да има и масови уволнения и съкращения. Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас, който отхвърли и възможността в страната да се проведат нови предсрочни парламентарни избори.
Ципрас заяви, че на този етап не вижда необходимост от среща с лидерите на политическите партии, но има готовност за среща с лидера на Нова демокрация и бивш премиер Андонис Самарас, ако и той има желание да получи информация за случващото се в държавата.
В интервю за гръцки вестник Ципрас заяви, че проблемът с ликвидността, пред който е изправена гръцката икономика, ще бъде решен при приключването на преговорите с Брюксел за реформите. Той е категоричен,че за момента няма нужда от трети заем или нов меморандум.
Ципрас защити финансовия си министър Янис Варуфакис, както и тези на административната реформа Йоргос Картугалос и на отбраната Панос Каменос. Според него има "организирана атака срещу тях за дискредитирането им".
Борбата срещу корупцията остава сред приоритетите на правителството.
ови средства, които ще я спасят от банкрут и евентуално излизане от еврозоната.