София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Цистерна с газ излезе от релсите на гара Бяла

Няма опасност за населението

6 годиниИнциденти 8 Боряна Райчева

Две колооси на цистерна с газ са излезли тази сутрин от релсите на жп гара Бяла в Русенско. Инцидентът е станал около 10.30 часа. Не съществува опасност за населението, съобщи директорът на областната дирекция на МВР в Русе старши комисар Теодор Атанасов. "Не е имало изтичане на газ, нито накланяне на вагона. Влакът се е движил с много ниска скорост, около километър в час", коментира Атанасов.

Локомотивът с три цистерни пътувал от Русе за Бяла, при навлизане на композицията в жп гара Бяла, локомотивът извършил маневра движение назад, при което две колооси на последната цистерна излизат от релсите. Проверява се дали дефектът е в полуоските на авариралата  цистерна. Назначена е и комисия за установяване на причините за инцидента.

Кран, пристигнал от Горна Оряховица, върнал обратно цистерната на коловоза.

По информация на бТВ, дерайлиралата цистерна е собственост на същата фирма, чиито цистерни доведоха до инцидента в центъра на Хитрино – фирма „Булмаркет“.

Припомняме, че тогава заради излизане от релсите на цистерна, избухна експлозия и загинаха 7 души, а 29 бяха ранени.