София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ЦРУ потвърди: Русия се е намесила в изборите

Шефът на агенцията опровергава Доналд Тръмп

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майк Помпейо потвърди днес обвиненията за руска намеса в американската предизборна кампания миналата година въпреки новите опровержения на Владимир Путин, повторени от президента Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Директорът е направил заключенията в доклада на разузнаването от януари 2017 г. за руска намеса в американските президентски избори, гласи комюнике на ЦРУ, дадено на телевизия Си Ен Ен часове след изявленията на Тръмп, който изрази съгласие с руския си колега. "Заключенията на разузнавателните служби за намеса на Русия не са се променили", се казва в комюникето, публикувано от телевизията.

Тръмп говори днес за опроверженията, направени от Путин на тези обвинения и каза след срещата им във Виетнам, че му вярва, напомня АФП. Изявленията на Тръмп разгневиха депутати от Демократическата партия. Конгресменът Адам Шиф каза, че "президентът не може да заблуди никого. Той знае, че руснаците са се намесили. Той знае, че е спечелил на ръба на бръснача и че е загубил по брой на подадените за него гласове", добави Шиф.