София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветан Цветанов е на посещение в Свищов

Поздрави кмета на града за модела му на управление

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Радостен съм, че гражданите на Свищов избраха за кмет Генчо Генчев. Със своята енергия и съвместна работа с българските институции, той решава проблемите на Свищов. Неговият модел на управление е добър пример за всички кметове в България. Това заяви в Свищов Цветан Цветанов.

Благодарение на европейската солидарност жителите на Свищов имат хубави пътища, нови детски площадки и красива градска среда. „Приоритет на правителството остава образованието и тук, в Свищов, продължават да се реализират проекти за обновяване на образователната инфраструктура. Освен това непрекъснато увеличаваме учителските възнаграждения, като поредното такова ще бъде от 1 януари – 20 %“, подчерта Цветанов.

Във връзка с откриването по-рано днес на нов томограф от последно поколение в отделението по образна диагностика на свищовската болница „Д-р Димитър Павлович“, Цветан Цветанов коментира, че благодарение на синхронизацията на местната власт и болницата този трансграничен проект е бил реализиран.  „Надявам се новата придобивка за свищовската болница, модерната инфраструктура в Свищов и увеличените доходи да накарат жителите на този град да останат и да се развиват в него“, уточни Цветан Цветанов.

Преди това Цветанов, заедно с кмета на Свищов Генчо Генчев и кмета на Велико Търново Даниел Панов инспектираха ремонта на крайно амортизирания главен водопровод в свищовското село Хаджидимитрово.

Водопроводът в селото ще бъде изцяло подменен, за да се сложи край на водния режим, който повече от две десетилетия мъчи населеното място. По трасето се отчитаха над 80 процента загуби на вода. За ремонта бяха отпуснати 200 000 лева с постановление на Министерски съвет през август. Инвестицията е в полза на повече от 600 местни жители.