София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветан Василев в тричасово интервю

КТБ е част от хранителната среда на управляващата шайка

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

ЕКСБАНКЕРЪТ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ДАДЕ БЛИЗО ТРИЧАСОВО ИНТЕРВЮ В СПЕЦИАЛЕН ВИДЕОРАЗГОВОР В ЮТЮБ, РЕАЛИЗИРАН ОТ СЪЗДАТЕЛЯ НА САЙТА НАЙ-ДОБРИТЕ – ГЕОРГИ СТАНКОВ.

В онлайн предаването „Най-добрите“ Василев засегна десетки теми, сред които фалита на КТБ, взаимоотношенията му с Пеевски, ролята на Цацаров, закона Магнитски, както и своите гледни точки за събитията откакто е доброволен изгнаник в Белград.

Според Василев Зад атаката на КТБ е имало холивудски сценарий и коментира, че е Дълбока заблудата, че банката е била подържана с държавни пари. При фалита на банката се е оказало, че те са под 5% или не повече от 400-500 млн. лева. Едната група от държавните фирми са били от енергетиката, и там не е имало такива пари, за каквито се говори. Другите са бИли на транспортни дружества.

Според Василев Санкциите от осъдителна присъда по закона Магнитски ще бъдат край на кариерата на Цацаров и блокиране на активите на Пеевски в Дубай. В онлайн интервюто той заяви, цитирам: Корпулентният със сигурност го очакват тежки времена. До фалирането на банката неизплатените от него активи са 700 млн. лв. , а колко още има, не мога да твърдя. Понеже се е изхитрил да не се появява никъде и се доверява на тези, които го пазят, мога да го предупредя, че те много бързо ще го изоставят, когато им замирише на пържено месо.

В заключение ексбанкерът демонстрира висок дух: Целта ми е да докажа къде е справедливостта, за мен и за моето семейство, както и за колегите, които са подсъдими. Как ще се развият нещата е нещо, което аз не мога да предвидя, но съм оптимист.