София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Цветанов: БСП и президентът са едно цяло

Управлението на страната е стабилно

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

„БСП и президентът на БСП Румен Радев са едно цяло. Съвсем нормално е те да координират действията си, защото влизането им във властта няма как да стане чрез избори”, заяви лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на БТВ.
Цветанов коментира и президентското вето върху закона за приватизацията. 

"Темата за Закона за приватизационен и следприватизационен контрол трябва да я затворим. Още в понеделник сме обявили, че ще има промени в закона. Днес ветото ще се гледа в парламента и ние ще го подкрепим. При нас няма никакъв лобизъм и защита на икономически лица или групировки. Взели сме правилното политическо решение и ще подкрепим мотивите на президента“, заяви Цветанов.

Въпреки конфликтите с президента ГЕРБ гласуваха промените в закона за приватизациите, а Цветанов заяви, че понякога трябва да се направи решение, с което да не може да се спекулира.

„Не трябва винаги да търсите конфликт между парламента и президентството. И сега показваме, че институциите могат да работят заедно“, коментира Цветанов.

По повод изказването на президента Радев за оставените от служебното правителство 1,6 млрд. лв. и липсата им, Цветанов заяви:

Все пак президентът трябва да обясни за тези 1 млрд. и 600 млн. лева. Като си казал "А", трябва да кажеш и "Б". Иначе остава впечатлението, че работиш срещу държавата“, категоричен е Цветанов.

По повод скандалите между Валери Симеонов и Волен Сидеров, Цветанов заяви, че голямата коалиция е стабилна и „ще добута” до края на мандата.

„Снощи имахме среща с патриотите – правителството е стабилно, имаме управленска програма. Нямаме никакво разминаване нито в подхода, нито в начина на реализирането ѝ”, коментира Цветанов.

Цветанов подчерта, че ГЕРБ има ясна управленческа програма и я изпълнява успешно.