София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов на среща с Бахъс и Бързин в Държавния департамент на САЩ

Продължава работното посещение на председателят на ПГ на ГЕРБ в САЩ

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Цветан Цветанов се срещна с ръководителя на Офиса за Централна и Югоизточна Европа в Държавния департамент Дженифър Бахъс, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. На срещата са обсъдени регионалните измерения на сигурността и ролята на България в тази част на Европа. Цветанов запозна американската страна с приоритетите на България по време на предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Обърнато е специално внимание на стремежа на българската държава за по-тясно интегриране на страните от Западните Балкани в общия европейски процес.

Цветан Цветанов се срещна и с бившия заместник секретар по вътрешната сигурност на САЩ Алън Бързин. По време на срещата двамата са обсъдили въпроси на регионалната среда за сигурност, в т.ч. възможности за нейното бъдещо развитие и възможни критични моменти. Беше отбелязано със задоволство, че в областта на двустранното взаимодействие между България и САЩ по тези въпроси е налице устойчива позитивна тенденция на развитие.