София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов: Никога не е имало разговори за съвместно управление с БСП

Демонтаж на сегашната коалиция няма да има

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Никога не е имало разговори за съвместно управление с БСП”, заяви за НОВА ТВ Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ. Той коментира, че това е поредният опит за вменяване на фалшиви новини.

Цветанов категорично заяви, че няма възможност ДПС да се монтира към ГЕРБ и добави, че демонтаж на сегашната коалиция няма да има.

Зам.-председателят на ГЕРБ добави, че края на мандата кабинетът „Борисов 3“ ще отчете много успехи и добри политики, а Бойко Борисов е истински лидер на партия.

„Изпълнителната комисия и контролната комисия нямат много различни функции. Те се занимават с работата в партията. От тази гледна точка премиерът прецени, че може да направи Главчев председател в контролната комисия, отколкото да е просто позиция в изпълнителната”, обясни Цветанов относно очакванията Димитър Главчев да бъде възмезден за подадената оставка като стане част от изпълнителната комисия. 

Цветанов допълни, че ангажиментите в правосъдното министерство са много големи затова и Цецка Цачева е извън изпълнителната комисия и на нейно място е госпожа Дариткова.