София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов обяви, че БСП разпространява фалшиви новини

БСП трябва да решават първо вътрешните си проблеми, смята той

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

"БСП трябва да решават първо вътрешните си проблеми." Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседание на Изпълнителната комисия на партията, свикана извънредно по настояване на министър-председателя Бойко Борисов във връзка с вчерашния 49-ти Конгрес на БСП.

 „За всичко, което се случи във вчерашния конгрес на БСП, които се изявяват като алтернатива, можем да кажем няколко основни неща. Това, което прави ГЕРБ след проведените избори е да изпълним управленската си програма, да се борим ефективно с корупцията, организираната престъпност и да можем да изпълним ангажиментите си относно предстоящото европредседателство”, заяви той на пресконференцията. По думите му по време на управлението на БСП контрабандата „се е ширила” в средите на левицата.

Цветанов обвини левицата в разпространяване на фалшиви новини.„Относно темите, свързани с борбата с корупцията и как ще се бори БСП - всички ние знаем в исторически план кой как е стоял и как се е борил с корупцията. Ето ви данните къде се намира БСП, когато управлява и данните, когато ГЕРБ управлява. Абсолютно несъстоятелна теза, но обслужваща само и единствено популизма, клюкарството, а това не е политическа алтернатива", отсече Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ беше категоричен: "Не смятаме, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление".