София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Цветанов обсъди Скрипал-Гебрев с Ема Хопкинс в парламента

ГЕРБ ще подкрепи ВМРО за ромите след редакционни бележки

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов разговаря с посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс за връзката между случаите „Скрипал“ и „Гебрев“. Цветанов обяви, че засега няма новини по нея. Този коментар той направи след среща с британската посланичка Ема Хопкинс в парламента по обед, само три часа преди заседанието на комисията за контрол над службите по повод тъй нареченото отравяне на бизнесмена Емилиян Гебрев.

Той отговори и на призивите на опозицията за смяна на състава на ЦИК за предстоящите европейски и местни избори.

ГЕРБ не смята да сдава властта, ако загуби евровота. Цветанов се позова на тази гледна точка на това, което имат като социологически проучвания. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ разгледа и концепцията на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за интеграцията на ромите, както и желанието му да напусне кабинета, ако тя не бъде подкрепена от коалиционните партньори от ГЕРБ.

„В някои от случаите – да, но смятам, че някои от текстовете трябва да бъдат доста по-отбрани. Трябва да избегнем всякаква възможност за манипулация, както и всякаква възможност да се използва тази тема в предизборния период, което няма да е от полза за обществото“, смята Цветанов.