Гледай
на живо

Цветанов отново нападна президента

Не бил добре приет в Европа и завиждал

Цветанов отново нападна президента Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов нападна президента Радев. В телевизионно интервю Цве... thumbnail text

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов нападна президента Радев. В телевизионно интервю Цветанов каза, че държавният глава усеща, че не е добре приет в Европа и завижда.

Това според него било недопустимо за един държавник.

Цветанов посочи, че Румен Радев не се е разграничил от Иво Христов заради изявлението му, че 80 % от българите са дебили и припомни, че депутатът от БСП е бил част от инициативния комитет, подкрепил кандидатурата му за президент.

Според него Иво Христов е бил в младежкия СДС и в юридическия екип на Народното събрание, който подкрепил приватизацията.

"Нещата са сериозни. Много за тези, които се облагодетелстваха и след това станаха морални съдници. Трябва да са ясни виновните лица за случилото се по време на прехода", каза още заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ.

Той допълни, че реакция от президента не е имало и след предложението на депутата от БСП Александър Паунов да се направи референдум дали България да продължи да бъде част от Европейския съюз, като според него се правят опити страната да бъде отклонена от европейския път.